Fair Fashion Festival

Zondag 25 oktober wordt de derde editie van het Fair Fashion Festival van 13.00 uur tot 18.00 uur gehouden in de Winkel van Sinkel, de Bibliotheek en Oudegracht 201 & 304 in Utrecht. Ook KiesDuurzameMode is aanwezig om een workshop te geven voor iedereen die meer wil weten over de trends op het gebied van communicatie rondom fair fashion.

 

IMG_2917_jpgYoung & Fair en Fairtrade Gemeente Utrecht organiseren sinds 2013 jaarlijks het Fair Fashion Festival.  Nog een jonkie in de festivalwereld, maar een grote stap in de richting van duurzame en eerlijke mode. Tijdens het Fair Fashion Festival staat eerlijke, fashionable mode in het zonnetje. Zij willen een breed publiek hier bewust van maken en laten zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van fair fashion. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen: masterclasses, workshops, een markt, modeshows en doorlopende programma onderdelen. Dit jaar heeft het Fair Fashion Festival een heel groen begin, Jolande Sap van GroenLinks komt namelijk het festival openen. Zij wordt aangekondigd door Anne Broeksma,werkzaam is bij Greenpeace, die tevens de daghost is. Kijk hier meer voor informatie over het festival.

Workshop

FFFMatthijs Kettelerij van KiesDuurzameMode en Urgenda zal aanstaande zondag de workshop Communicatietrends Fair & Sustainable Fashion geven. Tijdens deze workshop vertelt hij over de trends op het gebied van communicatie rondom fair & sustainable fashion. Wat zijn de vragen van consumenten? Wat zijn de antwoorden van ondernemers en producenten? Tijdens de workshop komen verschillende voorbeelden aan bod en worden deelnemers betrokken bij nieuwe, bestaande en te creëren campagne-uitingen, -slogans en -beelden. Inschrijven voor deze workshop kan nog t/m 23 oktober.

Workshop
Tijd: 14:40 – 15:30
Locatie: Werfkelder 2, Oudegracht 304
Maximaal aantal deelnemers: 35
Toegangsprijs: gratis